Vi opfordrer til, at du og din virksomhed i denne tid er ekstra opmærksomme på unormale hændelser pga. situationen i Ukraine.

Mystiske mails og opkald
Vi anbefaler blandt andet, at du holder øje med “mystiske” hændelser, hvor personer forsøger at tilgå følsomme oplysninger. Det kan fx ske via LinkedIn og mails samt via telefonopkald til receptioner, kundeservicecentre og supportfunktioner, men også ved direkte kontakt til enkeltpersoner.

Kan skade danske it-systemer
Center for Cybersikkerhed opfordrer danske virksomheder til at styrke deres cyberberedskab i denne tid. Det forventes ikke, at den nuværende situation i Ukraine vil medføre destruktive cyberangreb direkte rettet mod Danmark, men angreb rettet mod andre lande kan brede sig til Danmark. Det kan medføre omfattende skader på danske it-systemer og give store driftsmæssige og økonomiske tab.

7 gode råd til din virksomhed
Her er 7 gode råd til, hvad du og din virksomhed kan gøre for at øge sikkerheden mod angreb:

1. Tag daglig backup af data.
2. Brug firewall og antivirus-programmer.
3. Opdatér løbende al software og operativsystemer.
4. Brug stærke adgangskoder – gerne lange og med specialtegn.
5. Brug to-faktor godkendelse – især når du ikke er på kontoret.
6. Vær opmærksom: Virksomheders ansatte er ofte mål for phishing og svindel, hvor kriminelle udgiver sig for at være direktøren.
7. Tænk dit beredskab ind, FØR angrebet sker.

Tal om risikoen på arbejdspladsen og overvej de nødvendige tiltag. Vi håber, at det hjælper dig til en fortsat sikker drift af din virksomhed.

Her kan du læse Center for Cybersikkerheds udmelding fra 24. februar 2022 samt centerets oversigt over tiltag til styrket cyberberedskab.

Venlig hilsen
Tryg