Om manuel terapi

Manuel terapi kan være nyttigt i behandling af led, der mangler tilstrækkelig mobilitet og bevægelsesudslag i visse muskel- og skelettilstande. Disse begrænsninger kan forårsage ubehag og smerte, samt ændring i funktion, kropsholdning og bevægelse. Manuel terapi indebærer at genoprette mobiliteten i stive led og reducere muskelspændinger for at returnere patienten til mere naturlig bevægelse uden smerter. Således kan manuel terapi give lindring af rygsmerter både for patienter med kroniske rygsmerter, der involverer ledproblemer, såsom sacroiliacled dysfunktion, og patienter med akutte rygsmerter fra bløde vævsskader såsom en rygmuskelbelastning eller et trukket ledbånd.

Selvom der endnu ikke er udført omfattende kliniske undersøgelser på alle områder af manuel terapi, understøtter kliniske data og patientrapporter påstanden om, at manuel terapi kan være effektiv til at lindre rygsmerter for visse patienter.

Som gruppe er manuelle terapiteknikker rettet mod at afspænde spændte muskler og øge mobiliteten i stive led for at mindske smerter og øge fleksibiliteten.

Generelt anvendes der i manuel terapi følgende typer bevægelser:

  • Blødt vævsarbejde, herunder massage, som især trykker på kroppens bløde væv, såsom musklerne. Dette tryk kan afspænde muskler, øge cirkulationen, bryde arvæv op og lette smerter i blødt væv.
  • Mobilisering / manipulation, der bruger målte bevægelser med varierende 1) hastighed (langsom til hurtig); 2) kraft (blid til kraftig); og 3) rækkevidde (kaldet ‘amplitude’) til at vride, trække eller skubbe knogler og led på plads.

Dette kan hjælpe med at løsne stramt væv omkring leddet og give det korrekt placering. Dermed kan man opleve reducerede smerter i leddet og omgivende væv, samt øget fleksibilitet og god kropsholdning.

Skrevet af Rick Sørensen Scott

Behandlere i Forenede Naturmedicinere der tilbyder manuel terapi

Rick Sørensen Scott
Naturopat (RAB)
Akupunktør (RAB)
Kandidat i avancered
orientalsk medicin
(studerende)
Doctor of Botanical Medicine (ikke anerkendt lægeuddannelse i Danmark)
Psykologi – “Associate of Arts (A.A.)”
Medicinsk massage og
manuel terapi

Arena Syd, Idrætsvej 3,
6580 Vamdrup
Tlf: 25 70 09 44
rick@rickscott.dk
www.rickscott.dk