.
Som Senior medlem af Forenede Naturmedicinere vil jeg gerne anbefale en bog, som ligger indenfor vores område, men som udvider vores viden gennem filosofien: ”Planternes liv, Blandingens metafysik” af Emanuele Coccia.
Udgivet og oversat fra fransk på Hans Reitzels Forlag 2021. 164 sider.
Emanuele Coccia er født i Italien og blev som 14 årig sendt på Landbrugs- og gymnasieskole i 4 år, hvor hans interesse for naturen blev skærpet, inden han begyndte at læse filosofi på Universitetet. Han er nu lektor på Ècole des Hautes Ètudes en Sciences Sociale i Paris.
.
Som uddannet Klassisk Homøopat og Naturmediciner er jeg skolet i planter, botanik og folkemedicin. Alligevel har jeg aldrig mødt den filosofiske tilgang til planten, som i denne bog. Coccia tager udgangspunkt i planternes liv på jorden, ikke i forhold til mennesket eller dyrene, men for første gang ses planten alene ud fra sin betydning for vores planet, fra dens oprindelse som plante i urhavet og senere som vi bedst kender den, som plante på landjorden.
Planterne tager del i verden og har ikke noget selektivt forhold til denne. De kan ikke flytte sig, ikke flyve. De tager konstant del i det udsnit af verden, som de er omgivet af. Planterne behøver ikke andres mellemkomst for at leve, men kun de mest elementære bestanddele: Stenene, vandet, luften og lyset. De renser og beliver/forbedrer luften for dyr og mennesker uden at miste deres selvstændige liv.
For Coccia er filosofi det samme som en ubændig trang til viden, som er alle vegne og ikke kan påtvinges en eksakt metode. Hans sprog er enkelt og kapitlerne er korte. Da jeg havde læst hans bog første gang, fik jeg en følelse af taknemmelighed og undren over, hvor gavmild og berigende planterne er, også når de er beskrevet indenfor filosofien.
”Aude sapere”, som Hahnemann sagde.
Venlig hilsen
Sigrid Norn
Klassisk homøopat
Naturmediciner
Seneste kommentarer