Om Bach blomsterremedier

Hvad er Bachs Blomsterremedier?

Bachs blomsterremedier blev udviklet af den engelske læge Edward Bach (1886-1937). Bach arbejdede som praktiserende læge og bakteriolog. Han stiftede bekendtskab med Samuel Hahnemanns bog Organon som er grundstenen i klassisk homøopati. Dr. Bach begyndte at studere homøopati og arbejdede senere på The London Homeopathic Hospital. Som Hahnemann var han overbevist om, at vores psyke spiller en afgørende rolle for sundhed og helbredelse. Bach mente vi har vores egen vej at følge i livet, og at sygdom opstår når vi kommer på afveje, – når vi ikke længere følger eller lytter til vores indre stemme.

Som klassisk homøopat forstod han at ubalancer i sindet manifesterede sig som sygdom og udviklede et system som kunne forebygge dette. Bachs systemet er et enkelt gør-det-selv system. Bach havde en vision om, at alle husholdninger skulle have et Bach sæt og bruge midlerne i dagligdagen for at fremme balance, støtte os i at følge vores vej i livet og dermed forebygge sygdomme.

Bach systemet består af 38 remedier, som hver især er knyttet til en grundlæggende negativ følelsesmæssig tilstand. Behandlingsflasker kan blandes så de passer til alle tænkelige følelser, f.eks. lavt selvværd, jalousi, bekymringer, stress, ensomhed, dominans, selvfornægtelse, nedtrykthed, mismod, bitterhed, tankemylder, selvhad, apati, ambivalens, ligegyldighed, intolerance, perfektionisme, udmattelse, ængstelse, angst, opfarenhed eller ekstrem indre smerte. Virkningen af remedierne opleves som en forøgelse af modsat kvalitet, f.eks. ensomhedsfølelse bliver afløst af større sammenhørighedsfølelse, opfarenhed med øget kontrol, ligegyldighed med øget motivation osv.

Lovgivningsmæssigt kategoriseres Bach Remedierne som homøopatisk lægemiddel, men fremgangsmåden og indikationen er en anden. I praksis er Bachs Blomsterremedier ikke, det samme som de homøopatiske midler.

.

Hvordan foregår Bach behandlingerne?

Konsultationen er en samtale hvor vi finder de remedier der kan hjælpe dig – der hvor du er. Vi tager udgangspunkt i dine ressourcer, i det som gør dig glad, i dine ønsker og måske i det du ønsker dig mere af. Efter hver konsultation får du en behandlingsflaske med dråber til ca. 3 uger. Mødes vi på zoom sender jeg flasken senest dagen efter.
Du skal indstille dig på blid, men sikker forandring. De fleste mærker effekten i løbet af den første uge, andre allerede efter få timer. Nogen beskriver det som om negativitet og følelsesmæssig smerte bliver ”skyllet væk”.

For nogen er en enkelt konsultation fint, andre foretrækker et længere forløb. Det er dig der bestemmer om du ønsker flere konsultationer og hvor lang tid du ønsker mellem dem.

Som udgangspunkt foregår konsultationerne som som et fysisk møde på klinikken i Sorø. Er der særlige forhold kan det foregå via zoom. Tidsrammen er den samme, men der tillægges 80 kr til porto da jeg efterfølgende sender behandlingsflasken til dig. Du skal forinden have downloaded zoom (gratis version er fin til formålet) og sørge for du kan sidde uforstyrret.

Hvad kan Bach Blomsterremedier behandle?

Bach dråber behandler ikke sygdomme hverken fysiske eller psykiske. Systemet retter sig mod følelsesmæssige blokeringer inden for normalområdet. Alligevel har Bachs blomsterremedier en effekt på følelsesmæssige tilstande udenfor normalområdet, derfor er Bach et godt supplement til anden behandling, – det kan bare ikke stå alene. Nogen oplever at fysiske gener som f.eks. spændingshovedpine bliver mindre eller forsvinder helt. Når det så er sagt er det vigtigt at pointere, at hvis du har symptomer på at være fysisk eller psykisk syg, så skal du tale med en læge. Er du i behandling skal du fortsætte denne, også selvom du tager Bach dråber.

Er der nogen bivirkninger?

Hvis du er meget sensitiv, kan du opleve, at de negative følelser kortvarigt bliver forstærket (førsteforværring), det er ikke farligt og vil typisk passere i løbet af nogle timer.

Hvad er Bachs RESCUE dråber?

Rescuedråberne er ofte det som mange forbinder med Bachs Blomsterremedier. Dråberne kan købes færdigblandede.

Rescuedråber er en kombination af 5 Bachremedier, som hjælper på det som Bach anså for at være en arketypisk reaktion for mennesker eller dyr i nød. Rescue dråber bruges akut og efter behov, det er altså ikke en kur ligesom de øvrige behandlingsflasker. Rescue dråber kan bruges sideløbende med den individuelle behandlingsflaske. Rescue dråber hjælper på panikangst, overdrevne handleimpulser, angst for at miste kontrollen, nervøsitet, anspændthed og i det hele taget følelsesmæssige tilstande som krise, chok og akut angst.

Kan man bruge Bach dråber til dyr?

Ja, dyr er sensitive og reagerer positivt på Bach dråberne. Som hos mennesker kan der være tale om følelsesmæssige ubalancer. Det kan være en hund, som er bange for nytårsraketter, en kat som er jaloux eller en hest der er utryg. Jeg har selv oplevet hvordan en hest som var skrækslagen for at gå ind i en trailer efter at have fået Rescuedråber stille og roligt gik op ad rampen.

Skrevet af Ida Maria Leth (klassiske homøopat, Bach terapeut)

Behandlere i Forenede Naturmedicinere der tilbyder Bach Blomster terapi

Ida Maria Leth
Klassisk homøopat PDHom Adv (RAB)
Bach blomster terapeut
Autoriseret ergoterapeut
Diplomuddannelse i pædagogik

Nørrevej 3,
4180 Sorø
Tlf: 28152207
info@homeopath.dk
www.homeopath.dk
Konsultationer på
dansk og engelsk,
online eller på klinikken i Sorø

Esther Faaborg Liboriussen
Naturopat (RAB)
Heilpraktiker
Bach blomster terapeut

Hammervej 4, Hammer,
7160 Tørring
Tlf: 26 74 14 23
esther@polyholistica.dk
www.polyholistica.dk