Om klassisk homøopati

Arbejdsområder og -metoder

Homøopati er en behandlingsform, som bygger på at stimulere menneskets egne selvhelende kræfter. Homøopaten behandler hver person individuelt, og behandler det hele menneske og ikke kun et enkelt symptom. Homøopaten ordinerer homøopatiske midler. Homøopatens arbejdsredskab er en grundig fortrolig “homøopatisk samtale”, som varer 1 – 2 timer. Her får homøopaten kendskab til præcise detaljer om nuværende sygdom, sygehistorie, livsstil og diæt samt følelsesmæssige og mentale tilstande. Homøopaten stiller mange spørgsmål, som er nødvendige for at forstå helheden af symptombilledet. Den grundige sygehistorie bruges til at udvælge et homøopatisk middel. Det homøopatiske middel stimulerer vores iboende selvhelende kræfter, når det udvælges korrekt. De homøopatiske midler produceres af specialiserede homøopatiske farmacier ved hjælp af en omhyggelig proces, hvor de fortyndes og rystes kraftigt på en særlig måde, som kaldes ”potensering”. De fleste homøopatiske midler er lavet af planter, og afprøves på raske mennesker og ikke på dyr. De homøopatiske midler kan bruges af både børn, voksne og gravide. En klassisk homøopat er uddannet til at hjælpe mennesker med både fysiske, emotionelle og mentale problemstillinger og hjælper mennesker med både akutte og kroniske lidelser.

Historie

Homøopati er blevet brugt i mere end 200 år. I dag er homøopati en af de største alternative behandlingsformer i verden og findes i både Asien, Amerika, Afrika og Australien udover Europa, hvor homøopatien oprindeligt kommer fra. Ordet ”homøopati” kommer af to græske ord; ”homoios” og ”pathos”, som betyder ”en lignende lidelse” og henviser til lighedsprincippet, som homøopaten bruger til at vælge et homøopatisk middel. Et eksempel er de symptomer som fremkaldes af at pille løg; øjnene og næse løber osv. Hvis en forkølelse fremkalder lignende symptomer, vil homøopaten vælge allium cepa, et homøopatisk middel lavet af løg. Det var den tyske læge Samuel Hahnemann (1755 – 1843), som satte lighedsprincippet i system, efter han afprøvede bl.a. China bark på sig selv og oplevede at det fremkaldte feber. China bark blev dengang brugt mod Malaria, som fremkalder gentagne feberanfald.

Uddannelse

Uddannelsen til klassisk homøopat er en specifik uddannelse som retter sig mod at kunne gennemføre et homøopatisk interview og derefter ordinere et homøopatisk middel, samt at vurdere og følge op på behandlingen. For at kunne forstå og anvende den homøopatiske metode i praksis, er det nødvendigt med en forståelse af de bagvedliggende teoretiske principper, som homøopatien bygger på. Der findes flere tusinde homøopatiske midler, som homøopatistuderende skal kunne vælge blandt. Homøopatistudiet introducerer og øver metoder til differentiering af de homøopatiske midler. Der undervises desuden i andre alternative behandlingsformer, klientpsykologi, brug af supervision, basal sundhedslovgivning, videnskabsfilosofi, forskning, undervisning i anatomi, fysiologi, sygdomslære og farmakologi.

Foreningens uddannelseskrav kan læses her.

Brancheorganisation

Forenede Naturmedicinere er godkendt til at RAB registrere klassiske homøopater.

Titler

  • Klassisk homøopat MFNM.
  • RAB – Registreret klassisk homøopat.

Den registrerede klassiske homøopat har en uddannelse med minimum 850 timer.
Kravene er hermed højere end lovens minimums uddannelses- og efteruddannelseskrav på 250 timer.

Se optagelseskrav her.

Find klassiske homøopater

Jylland

Fyn og øerne

Sjælland og øerne